Monday, January 19, 2009

INSOMNIA..

Skang jam menunjukkn jam 1.29am..Family ak da melayan mata ntah sudah belayar g Holand kowt..Jiran sblh umh ak watching drama Hindustan..Ak xlh tangkap dorg tgk citer apa.Deruman enjin kete org blakang umh ak memecah kesunyian pagi buat seketika ketika ak di depan monitor..Dlm ms yg sma ak tgk tunggu download bukak api selesai pikiran ak menerawang nth g mana..Pale ak pening sgt. Yang amat sangat..Walaupn mata ak sudah berat tp ak xlh tido.Nk lelap mata ak sudah mula berfikir mcm2.Itu lah ini lah..sume serba xkena.Pikir masa depan ak, pikir ttg keje, pikir psl uit, pasal family, pasal cinta..Hah skang ni ayam sibuk berkokok.Depan belakang kiri n kanan ak dengar.Sudah baca doa tido pn xlh tido.Maybe ptg td ak da tido tu psl xlh tido lg tp tu bkn alsan ak xlh tido.Badan ak penat sgt.Kaki tgn..bah sendi2..Spptnya ak pnt2 ak lh tido.. ;Ak pening pasal $$$ skang ni..Baru je nk bayar uit kete da sangkak.Akak ak yg no 2 perlu uit utk bayar hutang dia pd kak long ak.Kalau dia ada depan mata mahu tak hinggap tgn ak kt muka dia.Ak mrh sgt2 kt dia n malu sgt!!Dia guna uit org..Org tu lak abg ipar ak yg bkn drh daging ak.Ak da ckp kt dia if xde uit ckp gan ak metak gan ak.Ni xpasal kak long ak gaduh gan laki dia.Geram btol ak.Abg ipar ak transfer uit kt akaun akak ak no 2 ni utk bank approvedkn loan akak ak tp dia da terguna lebih.Da guna sket nk guna lg.Guna lak xmetak izin.Ak yg ada mslh lain tmbh mslh lg.Mna xnya muka ak tua b4 umo ak.Apa nnti abg ipar ak pikir kt family ak nnti.Ms ak bual gan akak ak no 2 kt hp drh ak dah menyirap cz malu+marah gan tindakan akak ak yg guna uit org xmetak izin.Guna lak bkn sket2 tp byk. Dekat2 RM1K lebih..banyak tu bkn sket2.Time tu dlm bas.Suara ak tinggi gak bual gan akak ak.Lantak r org nk dgr ke x.Apa ak kesah?Akak ak metak uit gan ak 700..Erk..mati ak..Ak dpt tlg dia 400 je.Cz ak tau dia akn ganti lmbt.Dia nk cari lg 1K..Ak ckpla gan dia mna nk dpt dpt 1K..?pelacur pn xdapat 1K sehari.Ak da pikr mcm2 gan ak ak.Jgnla dia buat perkara bodoh. (Time ni bru pas lps tgk bukak api). Kdg2 ak nyesal bli brg2 mahal..Perkara nk jadi nk buat mcmner bkn masa blh di putar balik..Kita xtau apa akn jd masa pd ms depan.Cth terbaik ni lah..Ak dpt tlg akak ak sikit je..Td ms bual gan akak ak no 3 dia pn marah gan akak ak no 2..Akak ak no 2 ni blik umh amik baju dia xckp..Esk lak akak ak no 3 nk g kluang kai bju tu..Mahu xngamuk akak ak no 3 ni.dgn spect levis girl dia pth.(Akak ak no 2 terpatahakn).Ni lak nk transfer nama kete abg ipar ak pd akak ak no3 ni..Tup2 xbayar kete atoz nnti.Keje setakat bape je gaji jd product adviser..Mslhnya akak ak no 3 ni dok sndri dia xske dok gan family.Ak xske dia dok sndri..Ak tau apa dia akn buat.mlm minggu clubbing njoy abiskn uit..Dia ckp gan ak dia kai uit akak ak cz nk bli barg tpt dia keje cz nk naikkn sale.Org suh kje baik2 nk kje tu gak..Umo da tua tp still nk njoy.Pening pale ak..Ak xtau nk ckp gan dia apa lg..Jgn smpi tgn ak naik je sudah.Ms tu ckp xguna cuma anggota yg berjalan.Pasal uit hubungan boleh putus..AK XSKE MCMTU..(Bru pas tgk Bukak Api 3..takut ak kalo kna HIV..Ya Allah..jauh2kn lah ak dr penyakit tu)Ayh ak da byk kuarkn uit utk dia n kak long ak..Ak xlh nk kata apa lg cz ak kosong skang ni..Byk yg ak nk luahkn tp xterluah oleh kata2..Ssh nk taip...bercerita dgn org lg sng..tp sapa nk dengar..?

Gud nite..

2 comments:

Qaseh.Kama said...

Hai zali...sabar ye dgn dugaan yg dtg. Take one day at a time...klu masalah duit tuh, semua org hadapi...akak pun tak terkecuali...

zalie azalie said...

dulu blaja pikir pasal blaja..
skang kje pkir uit lak.

thnx 4 ur advise..
i really appreciated..

sy still baru gan blog ni..
so xexplore sgt..
apa yg sy tau if sy nk taip sy dtg cni..